top of page

De kunst in Amersfoort floreert.
Help jij mee die verder te cultiveren?

Amersfoortse kunstenaars mogen gezien worden. Dat lukt steeds beter: de KunstKijkRoute is een begrip. De Atelierroute is befaamd. En de KunstKijkDagen zijn vermaard. Dat moet zo blijven. Sterker nog: dat kan nóg beter. Ken jij (of ben jij) iemand die mee wil helpen dat te organiseren?

 

Als Werkgroep KKR organiseren we die activiteiten graag. Nu hebben we plaats voor nieuwe werkgroepleden om de Amersfoort kunstenaars nog beter op de kaart te zetten. En misschien wel nieuwe initiatieven te ontwikkelen.

 

Wie we zoeken 
We zijn op zoek naar mensen met verschillende vaardigheden en achtergronden:

 • ben jij goed in het onderhouden van relaties? Dan kunnen wij jouw inzet goed gebruiken voor contacten met kunstenaars, gastlocaties en andere betrokkenen

 • heb jij affiniteit met vormgeving? Dan kunnen wij jouw creatieve input gebruiken bij het ontwikkelen van promotiemiddelen zoals flyers, posters advertenties etc.

 • ben jij goed in onlinecommunicatie en het onderhouden van websites? Dan hebben we jou nodig om onze online aanwezigheid te versterken

 • heb jij ervaring met strategische communicatie? Dan zoeken we jou om onze middelen en boodschappen zo effectief mogelijk in te zetten.
   

Wat ga je doen?

Het gaat ons niet alleen om bovenstaande specialismen. Minstens zo belangrijk is je affiniteit hebt met kunst en kunstenaars in Amersfoort (let op: je hoeft dus niet persé zelf kunstenaar te zijn!). En dat je wilt en kunt bijdragen aan activiteiten als:

 • het bewaken van de kwaliteit van de getoonde kunst door ballotage van (nieuwe) kunstenaars, het vinden van geschikte gastlocaties in het stadscentrum

 • het voorbereiden van de KunstKijkDagen (de jaarlijkse overzichtstentoonstelling in het Rietveldpaviljoen)

 • het mede samenstellen van het gidsje met deelnemers aan de KunstKijkRoute

 • het organiseren van de KunstKijkRoutes, zoals het vinden en indelen van gastlocaties voor deelnemende kunstenaars, verspreiden van posters en boekjes, geven van interviews aan de lokale pers.

 • belangstellenden informeren over de KunstKijkRoutes en contact onderhouden met deelnemende kunstenaars en gastlocaties

 • opstellen van de begroting en werving van sponsors/adverteerders

Dit zijn allemaal leuke en inspirerende activiteiten die voor de kunstenaars van groot belang zijn. Bovendien doe je al gauw nieuwe contacten op in de Amersfoortse kunstwereld.
 

Wat mag je verwachten?
Als lid van Werkgroep KKR mag je rekenen op een uitdagende en zinvolle rol binnen ons team, passend bij jouw belangstelling, kennis en ervaring. Je werkt samen met andere enthousiaste Amersfoorters die kunst net zo belangrijk vinden als jij. Daarnaast krijg je de kans om jouw vaardigheden verder te ontwikkelen en inspirerende contacten in de kunstwereld op te doen.

 
Amersfoortse kunst en kunstenaars verdienen het om gezien te worden. Ken jij iemand die daaraan kan en wil bijdragen? Stuur dan deze advertentie aan hem of haar toe.

Wil jij wellicht zelf die bijdrage leveren? Neem dan snel contact op, we vertellen je graag meer. Stuur je reactie aan info@kunstkijkroute.nl of bel 033-4691097 voor meer informatie.

bottom of page