top of page
Een kijkje achter de schermen bij... Luna Peters 
Ook meedoen?

Hallo Luna, kun je jezelf eens voorstellen? 

Ik ben Luna Peters, woonachtig in de binnenstad van Amersfoort en werkzaam bij Kafé van Zanten. Momenteel studeer ik Theatervormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Tijdens deze studie hou ik me bezig met vormgeving, interactiviteit en theater. Ik droom ervan grote decors en installaties te ontwerpen voor op het toneel en op festivals als Into The Woods. Ik ga zelf ook graag naar festivals, theater en musea en ben altijd op zoek naar avontuur

Wil je ook geïnterviewd worden? 

 

Stuur een mail naar anette@kunstkijkroute.nl om de mogelijkheden te bespreken. 

Dit én alle volgende "Een kijkje achter de schermen bij..." interviews worden ook gepromoot op de social media van de KunstKijkRoute. 

Hoe is voor jou het creatieve proces begonnen en waar sta je nu?

Als ik begin met een project, ga ik eerst na, wat wil ik hiermee vertellen? Wil ik hier wel iets mee vertellen of wil ik een emotie oproepen bij de toeschouwer of bij mezelf? Als ik dat heb bepaald, betekent het niet dat dat doel vaststaat, het is een proces dus daar kunnen dingen nog vaker veranderen. Dan ga ik op zoek naar inspiratie in exposities, magazines en op internet etc. Soms begin ik eerst met schetsen, maar vaak ga ik gewoon van start om zo meteen te kijken hoe bepaalde materialen (samen)werken. Gaandeweg merk ik of iets werkt voor mij. Werkt het niet, dan vind ik het niet erg om aanpassingen te doen, of het hele project om te gooien, dan weet ik tenminste wat ik niet wil.  

kunstzinnig-2023-12-interview-luna-peters-werk.jpg

Kun je een omschrijving geven van je kunst en de boodschap die je wilt overbrengen?  

Het liefst werk ik groot. Denk decors en installaties. Hout en metaal zijn prachtige materialen met veel draagkracht en karakter. Helaas lukt dat niet vaak doordat de schoolopdrachten al heel veel tijd in beslag nemen. Daarom is tekenen en fotograferen een goede en toegankelijke manier om mijn creativiteit op allerlei momenten te kunnen uiten. 

Ik heb een fascinatie voor typisch Nederlandse dingen. Denk aan draaiorgels, de bruine kroeg of het 'frietmannetje' dat voor de snackbar staat. Ergens drijf ik de spot met deze kneuterige, maar herkenbare fenomenen, maar ergens voel ik ook een sterke connectie doordat deze dingen toch wel bij mij horen. Een draaiorgel-decor van karton en purschuim als dj-booth in een club vol dansende jongeren, op die manier heb ik geprobeerd het prachtige draaiorgel weer wat meer onder de aandacht te brengen. Draaiorgels komen tenslotte oorspronkelijk uit de danszalen. 

Het liefst neem ik mensen dus mee in een andere wereld, terwijl ze tegelijkertijd iets opsteken of aan het denken worden gezet. 

Dank je wel voor dit interview, Luna!  

 

        Volg Luna op haar Instagram

  • Instagram
bottom of page