You are here

KunstKijkroute in beweging!

Lukas van Buuren en Dennis Spelt
Foto: Jan Kees Helms
Aanstaande zondag 19 november is de laatste KunstKijkroute van dit jaar. Op diverse locaties in de stad, gemarkeerd met de KKr vlag, kunnen bezoekers kunst gratis bekijken van 13.00 tot 17.00 uur.
 
‘De KunstKijkroute is zo’n prachtig evenement dat al meer dan twintig jaar bestaat’, aan het woord is, Andrea Scharroo, projectleider van de werkgroep. ‘Zes jaar lang hebben Lia Everhardus en ik met veel plezier ons ingezet voor de organisatie van de KunstKijkroute, maar we stoppen daarmee aan het eind van 2017. Vanaf april zijn wij bezig geweest om opvolgers te zoeken en we zijn blij om te melden dat we met Lukas van Buuren en Dennis Spelt in gesprek zijn om het stokje over te dragen, zodat zij samen met Helma Vermeulen het project naadloos kunnen voortzetten’.
 
Lukas van Buuren komt oorspronkelijk uit de danswereld. Na een korte carrière als danser, heeft hij via het Grafisch Lyceum in Utrecht, zich verder ontwikkeld aan de Koninklijke kunstacademie van Beeldende kunsten in Den Haag. ‘Tijdens mijn studie als grafisch ontwerper ben ik beweging gaan zien als een communicatievorm. Hier heb ik Dennis ook leren kennen. Als projectleider van de KKr wil ik graag vragen stellen: waardoor word jij in beweging gezet? Hoe creëer jij je eigen pad binnen deze drukke en veeleisende maatschappij? Hoe ga jij om met onmogelijk lijkende opdrachten? Hoe leg jij verbinding met het/een onbekende? Zo wil ik, in samenspraak met de kunstenaars, in de voortzetting van de Kunstkijkroute een nieuwe, frisse wind laten waaien’.
Dennis vult aan: ‘Ik was erg verrukt toen Lucas mij vroeg of ik hem wilde helpen met de KunstKijkroute. Mijn gevoel bij de KKr is dat het meer aandacht mag trekken als ‘podium’ voor de kunstenaar én zich opvallender mag manifesteren. Daarnaast kan de KunstKijkroute ruimte bieden aan een nieuwe garde kunstenaars en/of ontwerpers met frisse ideeën over kunst, ambacht en onderzoek’.
 
Tijdens zijn studie Grafische Vormgeving (Utrecht) en Grafisch Ontwerpen (Den Haag) heeft Dennis zich laten fascineren door kunst en ambacht, waarin ‘onderzoek’ een grote rol speelt. Na zijn studie is hij een eigen ontwerpstudio begonnen, die gevestigd is in de stad van Cahen.
In Frame.de.galerie is komende zondag de tentoonstelling ‘Dit ben ik’ te zien. De expositie toont de mens in schilderijen, gemaakt door kunstenaars van het Jans Pakhuys ter ere van hun 25-jarig bestaan. Er is ook een route samengesteld om alle exposities te laten zien, die aan dit evenement meedoen: Frame.de.galerie, Café Nul 33, het St.Pieters en Bloklands Gasthuis en natuurlijk Jans Pakhuys zelf.
Voor Frame.de.galerie is dit de laatste keer in het discovergebouw, Stadsring 2. Zij verhuist naar Kunstplein Cahen, Muurhuizen 104.
Eind februari 2018 is daar de tentoonstelling ‘Lichting ’75’ te zien van oud studenten van de vroegere kunstopleiding in Amersfoort.
 
Kunstkijkroute, elke derde zondagmiddag in het najaar in september, oktober, november en in het voorjaar in maart, april, mei.
Categorie: